TOLA

Grillo

Grillo har sit navn fra en gammel siciliansk drue. Gennem en omhyggelig proces har producenten opnået en frisk elegant vin med en stærk duft af citrus og fersken. Vinen bør serveres ved ca. 9°. Ideel som aperitif og fremragende til fiskeretter. Vinen er lavet af 100% grillo, som er håndplukkede i september måned. Alkoholprocent er 12 - 12,5%.

Syrah

Den noble syrah drue har givet denne elegante vin en kraftig intens farve og magisk duft af kirsebær og krydderier. Vinen bør serveres ved 16-18°. Ideel til pastaretter og rødt kød. Vinen er lavet af 100% syrah druer, som er håndplukkede i september måned. Alkoholprocent er 13,5 - 14%.

Rosso

Vinen fremtræder med rubin farver med violette skær. Duften er intens med aroma af ribs, brombær og kirsebær. En fyldig vin med en blid og overbevisende struktur. Vinen er velegnet til pasta-retter, rødt kød og oste. Vinen er lavet på druen kaldt Nero d'Avola, og de er alle håndplukkede. Alkoholprocenten er 13,5 - 14,0%.

Nero D'avola

Vinen er produceret på den sicilianske drue Nero d`Avola. Denne drue giver vinen en flot mørk rød farve. Duften er intens af modne frugter og ristede mandler. Smagen er rund og blød med en naturlig balance mellem tanniner og syreindholdet.
Vinen bør serveres til rødt kød, tapas eller oste. Alkoholprocenten er 14%.

Nero D'avola Merlot

Denne vin fremtræder med flotte rubinrød farver med en dejlig duft af tobak, sorte frugter og peber med en let aroma af vanilje. En blød og afbalanceret smag af modne røde frugter afsluttende med en sød og stærk eftersmag. Vinen er velegnet til let krydrede kødretter, pastaretter samt de fleste oste. Vinen er produceret på 60% Nero d`Avola-druen og 40% merlot-druen.

Nero D'avola Syrah

Vinen fremtræder med en dyb rubinrød farve med hint af modne røde frugter. Duften er krydret og blandet med en sød siciliansk aroma. Smagen er forholdsvis kraftig og vedvarende. Vinen er velegnet til rødt kød og hårde oste. Vinen er produceret på 60% Nero d`Avola-druen og 40% syrah-druen.

Granduca

Vinen er produceret på den sicilianske drue Nero d'Avola. I modsætning til de fleste sicilianske vine, der drikkes unge, har denne vin lagret på egefade i 15 måneder. Dette giver en vin med en tæt rubinrød farve samt en meget smagsfuld oplevelse, hvor du igennem antydning af svesker og kirsebær aner den styrke og vitalitet, som historisk har præget Sicilien. Vinen bør serveres til rødt kød, tapas eller hårde oste.

Moscato Passito

En utrolig flot moscato i en lysegul farve med en intens duft af abrikos, fersken, appelsin, anis og urter. En fløjsblød og vedvarende smag, der emmer af siciliansk feriestemning. Denne søde moscato med en alkoholprocent på 13 % kan drikkes alene, serveres som aperitif eller til desserter. Flasken indeholder 50 cl og leveres i en flot gaveæske.

Om vingården

I tre generationer har Tola-familien drevet deres vingård og fremstillet et udvalg af høj kvalitets vine. Kærlighed til deres vingård, stor respekt for naturen og glæden ved at fremstille karakteriserer Tola-familien. Vingården er beliggende i Tola i Siciliens mest glamourøse område mellem Palermo og Trapani, hvor varme vinde fra Scirocco og en let brise fra havet giver perfekte muligheder for dyrkning af druerne.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk