ANTICO BORGO LA TORRE

Il Calonco

Denne utrolig flotte rødvin har en dejlig markant aroma af kirsebær med hints af vanilje. Disse går igen i smagen, hvor du også fornemmer lidt eg efter en kortere lagring på fade.
Smagen er dejlig afbalanceret med en god lang afslutning, som gør at denne vin er perfekt til steaks og grillretter - så en glimrende bud på sommerens grill-vin. Vinen er produceret på 85 % Sangiovese, 10 % Merlot samt 5 % Canalolo. 

Chianti DOCG

Denne rødvin fremtræder i en flot rubin-rød farve. Da vinen ikke har lagret på egefad får du den friske og frugtrige smag fra Sangiovese druen, som udgør 90% af denne vin. Herudover er der tilsat 7% Merlot og 3% Canaiolo. Tanninerne er godt integreret og bløde, hvorved du får en dejlig smagsoplevelse. Vinen bør nydes ved ca. 16 grader og kan med fordel serveres til fjerkræ og kalvekød.

Rosso De'Medici

Denne vin er vingårdens topvin og går under betegnelsen super-toscaner. Det vil sige, at der her er tale om en vin, som helt bevidst ikke opfylder kravene til en Chianti DOCG, idet man her har reduceret anvendelse af Sangiovese druen til 70% (kravet er minimum 75%) samt tilsat franske druer i stedet for (20% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot). Herved får man en mere fyldig og blød rødvin, som er en vidunderlig ledsager til de lidt kraftige kød-retter. Dette er vinen, såfremt du gerne vil have masse af smag og fylde, uden at den bliver alt for kraftig og dominerende.

Om vingården

Antico Borgo La Torre er en familievirksomhed, som har været i familiens ejerskab i århundreder. I 2020 overdrog Castellano Castellani virksomheden til datteren Federica og hendes mand danskeren John Larsen. Siden denne overdragelse er vinproduktionen udvidet og består i dag af en hvidvin og 3 rødvine, heraf to Chianti DOCG samt en IGT Toscana eller i daglig tale Super-Toscaner. 

Vingården anvender udelukkende egne druer, som høstes med håndkraft og i små kasser, hvorved man får sorteret eventuelle dårlige druer fra og kun bruger de gode i produktionen. Vingårdens vinkælder er beliggende i kælderen i en tidligere kornbygning fra 1700-tallet.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk