BUTXET

Va de Blanc

Vinen fremtræder i en lys næsten gennemsigtig farve med grønne nuancer. Duft af eksotiske frugter samt pærer og abrikos giver en sanselig lyst til at smage denne vin. Smagen er frisk og blød, hvilket før det til en let drikkelig vin. Vinen er produceret på de lokaler druer Riro Ras og Prensal tilsat 10% Chardonnay. Vinen har lagret i fire måneder på egefade. Kan nydes til en varm sommerdag, men også som ledsager til skaldyr og fjerkræ.

Cabernet Sauvignon

Vinen fremstår med en intens rubinrød farve med violette nuancer. En intens aroma af modne frugter med en elegant balance af krydde-rier og balsamico. Smagen er frisk - igen domineret af modne frugter, som er glimrende integreret egetræspåvirkningen af lagringen, som sker i fadene i ca. 12 måneder. Vinen har en alkoholprocent på 15. Hoveddruen er Cabernet Sauvignon, men vinen er tilsat en mindre del af den lokale drue Callet.

Macada

Denne rødvin fremstår med en intens rubinrød farve med violette nuancer. En intens aroma af modne frugter med en elegant balance af krydderier og balsamico. Smagen er frisk, domineret af frugter, og med et hint af egetræ fra den 24 måneder lange lagring på egetræsfade. Vingården har her forsøgt at lave en vin, som er domineret af de lokale druer Vallet og Mantonegro tilsat en smule Merlot. Det må man bare sige er lykkedes, idet vinen i 2021 modtog GULD i Bacchus, men det er også en virkelig smagfuld vin, som er fremragende til de lidt mere kraftige retter.

Merlot de Son Claret

Vinen fremtræder smukt med sin rubinrøde farve med lilla nuancer. Den skiller sig ud ved sin intense og krydderede aroma af forskellige urter fra den mineralske jordbund. Smagen er på samme tid elegant og koncentreret med en vedvarende eftersmag. Vinen er lagret på egefade i 12 måneder og opnår en alkoholprocent på 15. Hoveddruen er merlot, men vinen er tilsat en mindre del af den lokale drue callet.

Sira de Son Claret

Vinen fremtræder med en smuk kirsebær-farve med en lilla nuance. En meget udtryksfuld aroma af violer, lakrids og ikke mindst jordens miniraler giver denne vin helt specielt duft-oplevelse. En meget koncentreret vin, som har en dejlig vedholdende eftersmag af sorte bær og blomster. Vinen er lagret på egefade i 12 måneder og har en alkoholprocent på 15. Hoveddruen er syrah, men vinen er tilsat en mindre del af den lokale drue Callet.

Om vingården

Vingården Butxet Viticultors er beliggende på den nord-østlige del af Mallorca, hvor jordbunden er kendetegnede ved at være ler- og kalkrigt. Disse jordbundsforhold tillader god dræning og sammen med den lave forekomst af organisk stoffer giver ideelle forhold for vinstokkene. 

Klimaet og beliggenheden nær Middelhavet er ideelle til dyrkning af vin, hvor de ca. 2.800 timers solskinstimer og året sammen med de tørre vintre og varme sommer givet grobund for nogle spændende vine.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk