HASELGROVE

First Cut Sauvignon Blanc

Vinen fremtræder i en sart nærmest grønlig farve. Duften er yderst indbydende med granny smith æbler og nektariner som hovedbestanddelen. Smagen er meget livlig med pragtfuld lang finish. Ca. 7% af druerne er lagret på gamle franske egefade, mens resten lagres i ståltanke inden de blendes. Nuancen i egefadene giver denne vin en dejlig kompleksitet, som gør at den er en fremragende ledsager til fisk, skaldyr og fjerkræ. Vinen har netop modtaget hele 94 point i Wine Orbit, hvilket er blandt de højeste givne point i konkurrencen. 

First Cut Pinot Gris

Vinen fremtræder i en sart nærmest grønlig farve. Duften er domineret af honning, fersken og pærer. Smagen er blød og delikat dominerende med pærer, citrus og meloner. Afslutningen er forholdsvis tør med en god afbalanceret surhed. Du får den fulde frugtsmag, da vinen udelukkende lagres i ståltanke. Vinen er en fremragende ledsager til fisk, skaldyr og fjerkræ, men kan også nydes uden ledsagelse af mad. Vinen har netop modtaget hele 93 point i Wine Orbit, hvilket er blandt de højeste givne point i konkurrencen.

Semillion & Sauvignon Blanc

Vinen fremtræder i en flot lys nærmest grønlig farve. I duften finder du blommer, citrus med antydninger af fersken. Smagen er blød og afbalanceret med hints af fersken og passionsfrugter. En vin i moderne stil, som kan nydes som aperitif pga en forholdsvis lav alkoholprocent, men kan også nydes afkølet til fisk, skaldyr og fjerkræ. En dejlig sommervin til terrassen eller grillen. 

Chardonnay

Vinen fremtræder i en flot lys halmgrøn farve. I duften finder du blommer samt hints af honning og hasselnød. Smagen er på en gang cremet, som en Chardonnay er kendt for, men også dejlig frugtrig med aner af fersken og æbler i finishen. Dette gør vinen til en meget drikkevenlig vin. En vin i moderne stil, som kan nydes som aperitif pga en forholdsvis lav alkoholprocent, men kan også nydes afkølet til fisk, skaldyr og fjerkræ. En dejlig sommervin til terrassen eller grillen.

Staff Chardonnay

Denne fantastiske Chardonnay er dejlig frisk og lys og har aromaer af lemoncurd, mandarin samt stenfrugter. Frisk honning og lime fletter sammen i en dejlig smagsoplevelse. Den fine naturlige syre giver en lang smagsoplevelse og balancerer på fremragende vis med egetræskaraktererne. 70% af druerne er fermenteret på franske egefade. Druerne er nøje udvalgt fra vingårdens marker ved Adelaide Hills.

En dejlig hvidvin som kan nyder til fiskeretter samt skaldyr og sushi.

Grenache Rosé

Der er kun produceret 500 flasker af denne rosévin, som er produceret på Grenache druen. Vinen fremtræder i en flot laksefarve. Du får friske frugtnoter af sommerbær, rosenblomst og en strejf af blodappelsin. Smagsmæssig møder du jordbær og fløde samt lyse rød bær balanceret med en sprød fyldig syrlighed og en tekstur af citrus. Vinen udfordrer dig til at stoppe ved kun et glas. Nyd rosévinen en varm sommerdag eller drink til lette sommerretter.

First Cut Cabernet Sauvignon

Dette er en pragtfuld vin med aromaer af solbær, kirsebær, cedertræ, og tobaksnoter. Smagen er lige så fantastisk med den lyse frugtsmag tilsat noter af eg får du her en fantastisk dejlig afslutning på denne vin, som har lagret 12 måneder på franske egefade, hvoraf de 10% er på nye egefade, mens de resterende 90% er på gamle egefade. Dette giver en fantastik vin, som er perfekt til sommerens grill-retter samt til kalvekød og de ikke helt tunge kødretter. Vinen har netop modtaget hele 94 point i Wine Orbit, hvilket er blandt de højeste givne point i konkurrencen.

First Cut Shiraz

Endnu en pragtfuld vin fra Australien på Shiraz-druen med aromaer af søde frugter som blommer og blåbær tilsat hints af vanilje og hasselnød. Smagen er lige så fantastisk med en saftig frugtintensitet støttet af en dejlig tannin, hvilket resulterer i en dejlig lang finish. Vinen har lagret 12 måneder på franske egefade. Dette giver en fantastik vin, som er perfekt til sommerens grill-retter samt til de røde bøffer. Alt i alt en fantastisk vin. Vinen har netop modtaget hele 94 point i Wine Orbit, hvilket er blandt de højeste givne point i konkurrencen.

Shiraz

Vinen fremtræder i en flot mørk farve med lilla nuancer. Duften er meget frugtrig. Med H by Haselgrove Shiraz får man en ungdommelig og intens smag af saftige blommer og brombær med hint af hindbær og krydret kanel. Alt i alt en sublim rødvin fra Australien med en mild og velafbalanceret syre og bløde tanniner. En sand fornøjelse for ganen. Vinen er en glimrende ledsager de fleste kødretter også grill- og vildtretter.

Cabernet Merlot

Denne vin er et mix af druerne Cabernet og Merlot. Dette giver en flot vin med rubinrøde farve med lilla nuancer. Duften er præget af brombær med nuancer af mokka, chokolade og tilsat egens kompleksitet. Smagen er blød, rund og fyldig - igen brombær i centrum tilsat kanel og kirsebær med en dejlig lang afslutning. Med en fløjsagtig tanninstruktur tilsat den nøddeagtige egestruktur giver det denne vin en dejlig længde, som gør at vinen kun bliver bedre med årene. En dejlig drikkevenlig vin, som vil være en perfekt ledsager til kalvekød men også lidt tungere kødretter. 

Col Cross Shiraz

Et sted i McLaren Vale finder du en meget speciel blok af gammel vin Shiraz. Hvis du leder efter det, vil en olivenlund mod vest og et gammelt kapel være din guide. De lavvandede jorder, der ligger over et grundfjeld af kalksten, og den blide havbrise giver os konsekvent frugt af enestående kvalitet. Dette giver denne tætte, klassiske Shiraz-karakterer af brombær og mørk kirsebær passer problemfrit sammen med krydret anis og fransk cedertræ. En koncentreret smag af generøse mørke frugter og sorte kirsebær, de gamle vinstokke bidrager med komplekse krydderier, kanel og muskatnød. En fyldig mundfyldende vin, der er perfekt afbalanceret af en langvarig strukturel finish. Vinen har lagret 18 måneder på nye franske egetræs fade. Lagrinsportentiale er 20 år.

Om vingården

Vingården Haselgrove i McLaren Vale er omgivet af 10 hektar vinstokke af Shiraz, Cabernet Sauvignon og Mararo. Herudover arbejder man sammen andre dedikerede vin-bønder omkring dyrkelse af vine som Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Semillon. 

Haselgrove fokuserer på mindre produktioner af vine for opnå den højeste kvalitet af håndplukkede vine. Sortimentet af award-vindende vine produceres ved brug af en kombination af traditionel teknikker og moderne teknologi for at fremelske det bedste fra den enkelte drue.

I de seneste år har vingården manifesteret sig blandt de bedste i Australien, hvor man blandt andet er blevet tildelt Dark Horse Winery of the Year 2015 og kåret til Wine Company and Winemaker of the Year 2017. Herudover er det blevet til mange guldmedaljer rundt i hele verden.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk