URLAR

MEDIATOR SAUVIGNON BLANC

Denne Sauvignon Blanc er en tør elegant vin med hint af citrus og sprøde æbler. Farven er strågul. Aromaen er domineret af hyldeblomst, stikkelsbær og lime. I smagen finder du en moden citrus og stenfrugter samt en crispy juicy afslutning.

MEDIATOR ROSÉ PINOT NOIR

Denne rosévin er produceret på Pinot Noir druen. De fleste af druerne er fermenteret i ståltanke, men en del er dog fermenteret i egetønder. Farven kan bedst beskrives som en dyb koral-farve. I aromaen finder du en krydret jordbærkage og knust vandmelon. I smagen finder du en friske hindbær, krydrede og friske sommerfrugter. En dejlig rosévin med en stor koncentrat af sommerfrugter og fine tanniner. 

MEDIATOR PINOT NOIR

Denne vin er produceret på Pinot Noir druen. De fleste af druerne er lagret i ståltanke, men en del (ca. 20%) er dog lagret i egetønder. Vinen fremtræder i en mørkerød farve. I aromaen finder du en krydderier og frugtkager. I smagen finder du en stor koncentrat af rød frugter og fine tanniner. 

MEDIATOR LATE HARVEST

Denne dessertvin er produceret på Riesling og Pinot Gris druerne. Druerne forbliver på vinstokkene længere end normalt (deraf navnet Late Harvest). Druerne bliver endvidere altid høstet en kold morgen, hvorefter de straks presses efter ankomst til vingården. Den længere tid på vinstokkene samt den efterfølgende fremgangsmåde giver en dejlig sød og sprød dessertvin med en aroma rig på honning og brioche, ferskner og ingefær marmelade. Smagen er præget af marmelade, krydderier og grapefrugt med en lang smagsafslutning, hvor også nektariner er dominerende. Nyd den til de søde og frugtrige desserter.

Kan nydes nu men også med potentiale til at blive gemt til 2028.

ØKOLOGISK SAUVIGNON BLANC

Denne vin er produceret på Sauvignon Blanc druen. Dele af vinene er lagret i ståltanke, men en del (25%) er dog lagret i egetønder. Vinen fremtræder i en nærmest grønlig strå farve. I aromaen en honning blomstrende duft. Smagen er domineret af dejlige passionsfrugt og hyldeblomst.

ØKOLOGISK PINOT GRIS

Denne vin er produceret på Pinot Gris druen. Dele af vinene er lagret i ståltanke, men en del er dog lagret i egetønder. Vinen fremtræder i en smuk gylden farve. I aromaen møder du en delikat mix af marshmallows,søde hvide ferskner og krydrede pærer. I smagen finder du en dejlig tekstur af modne mandariner, som giver denne vin en fin fylde.

ØKOLOGISK PINOT NOIR

Denne vin er produceret på Pinot Noir druen og er af vingården benævnt som deres flagskib. Dele af vineneer lagret i ståltanke, men en del (20%) er dog lagret i nye franske egetønder. Vinen fremtræder i en granatrød farve. I aromaen finder du røde og mørke frugter hints af lakrids og blomster. Denne vin har en stor frugt intensitet i smagen. De lange fine tanniner giver vinen en lang behagelig eftersmag.

Om vingården

Økonomisk og miljømæssig bæredygtighed er vingårdens drivende principper. Disse praksisser handler om at give livet tilbage til jorden og styre vingården som en afbalanceret bæredygtig enhed. Dette omfatter organisk praksis såsom genanvendelse gennem kompost og flydende gødning og øget plantebiodiversitet.

Ved at bruge den biodynamiske landbrugs- og havekalender genkendes og bearbejdes de rytmiske påvirkninger fra solen, månen, planeterne og stjernerne, hvor det er muligt. Denne forpligtelse er blevet anerkendt og belønnet for nylig, da vi vandt Hills Harvest og Gallagher Innovation Awards.

Resultatet er smukke, rene, ægte vine, som ikke har påvirket jorden negativt, da de er blevet fremstillet.

Vores vinsamling afspejler naturen af vores miljø og inkluderer harmoniske aromater; Sauvignon Blanc, Riesling og Pinot Gris og pulserende Pinot Noir.

Vores 31 hektar store enkeltvinmark ligger på ældgamle frit drænende jorder, og vores vekseldrift mellem rækker opretholder sunde jorde fuld af liv og biodiversitet. Vores syv års sædskifte bevarer sund jord og vinstokke. Hvert syvende år vil en række ud af syv blive plantet i en række forskellige planter og vilde blomster. Disse blomster, såsom boghvede, lupiner, brændenælder, mælkebøtter og røllike giver afgørende beskyttelse til vingården, da de tiltrækker gavnlige insekter, der vil dræbe uønskede skadedyr og rovdyr, der kan ødelægge vinstokke, blade eller rødder.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk