COSTERS DEL PRIORAT

Pissarres

Denne vin, som er vingårdens flagskib, er produceret på druerne Samso og Garnacha, hvor du får en dejlig balance mellem frugt og mineraler. Vinen fremtræder i en flot dyb mørkerød farve. Aromaen er kompleks dominerende med moden frugt, men også en kølig note af Middelhavets mange mineraler. Smagen er på en gang rund, men også meget vedvarende, hvilket gør dette til en vin, som er perfekt til de tunge retter.

Petit Pissarres

Vinen fremtræder i en flot dyb mørkerød farve. Aromaen er domineret af frisk frugt som hindbær og brombær med et hint af lakrids. I smagen finder du mere de mørke frugter som kirsebær og brombær samt lidt blomme og sveske. Dette giver en frisk og livlig vin med en diskret tannin, hvilket gør dette til en vin, som er perfekt til de fleste kød-retter. Vinstokkene er ca. 100 år gamle med små druer, hvilket giver den koncentrerede smag.

Om vingården

I vinområdet Priorat kun 50 minutters kørsel vest for Barcelona ligger vinhuset Costers del Priorat med den tilhørende restaurant Cal Xim. Dette område har mere end 2000 års historie inden for vinfremstilling. Det er derfor vigtigt for både vinhuset og restauranten at respektere områdets gastronomiske traditioner, hvilket har gjort det til et af de mest fortrukne steder for ønologer og vinbønder i hele Priorat. 

Costers del Priorat dyrker sine vinstokke på små aflange jordstykker (de såkaldte terrasser), som ligger i forskellige niveauer skrånende op ad et bjerg. Her er produktionen meget lille, og praktisk talt alt arbejdet foregår manuelt. Costers del Priorat råder over nogle af områdets bedste marker, der tilsammen udgør cirka 20 hektar, hvorpå der dyrkes flere forskellige røde druer. De ældste druer er Garnacha og Cariñena, som er mellem 40 og 100 år gamle. Disse er et autentisk skattekammer, hvorfra vinhuset fremstiller sine allerbedste vine. Fornyligt er vinhuset begyndt at udvide sine druetyper, hvormed de har introduceret de nye druetyper Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon. 

Costers del Priorat dedikerer meget tid og arbejde til at få den bedst mulige vin, hvilket indebærer, at vinhuset arbejder grundigt med alle detaljer i bearbejdelsen af druerne. Når druerne først kommer ind til vinhuset, skal de gennem en manuel sortering, hvor kun de fineste druer kommer videre i processen. Høsten fra hver vinmark bearbejdes separat, hvilket man i daglig tale på vinhuset kalder "Clos" - dvs. vin der bliver fremstillet af druer fra kun én vinmark. 

Hemmeligheden bag Costers del Priorats vine skal ikke kun findes i måden at arbejde separat med høsten fra vinmarkerne, men også i den lave produktion af druer. På grund af den lille regnmængde og jordens ringe frugtbarhed er druerne små og koncentrerede, hvilket giver nogle potente og velstrukturerede rødvine. 

Generelt set har vinene en høj alkoholprocent og gode modne tanniner, der sammen med den mineralske smag giver nogle af de bedste vine til lagring på egetræsfade. Normalt hviler vinen helt op til 18 måneder på franske egetræsfade. Derfor opnår Costers del Priorats vine en stor modenhed, og ved at lade vinen hvile på flaske endnu et stykke tid, forfines vinens kvaliteter yderligere.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk