CHÂTEAU DE HAUTERIVEC

Rosevir Cotes du Lot

Denne dejlige rosévin er produceret med 70% Malbec-druer og 30% Merlot-druer. Vinen lagres dels i ståltanke, hvorved man fastholder den dejlige frugtsmag, som er kendetegnet for denne semi-tørre rosévin med perfekt balance mellem de eksotiske frugter og krydderier. En dejlig sommervin til både grill-retter og salater. Kan også nydes uden mad på en varm sommerdag. Serveres ved 8-10 grader.

Chemin de Compostelle

Denne dejlige vin er produceret med 85% Malbec-druer og 15% Merlot druer. Vinen lagres dels i ståltanke og dels i ege-tønder, hvorefter vinene kombineres. Vinen fremtræder i en flot rubin-rød farve, mens aromaen er præget af mørke frugter tilsat en hint af eg. Smagen er dejlig afbalanceret med en vedvarende frugt-afslutning. En dejlig vin til både lam og fjerkræ, men også til de fleste kødretter. Vinen har fået sit navn efter pilgrimmene, som passerede Cahors i forbindelse med deres vej til Compostella.

Prestige

En meget flot rød farve som er kendetegnet for vine produceret på Malbec-druen. Aromaen er en eksplosion af røde frugter tilsat hints af eg fra lagringen i mere end 14 måneder. Den harmoniske og frugtrige smag, som er kendetegnede for Cahors-vinene, er her tilsat en fantastisk dejlig lang afslutning. Vinen har et aldringspotentiale på minimum 10 år. Med dens dejlige frugtsmag og lange finish er vinen en fremragende ledsager til lam, gryderetter, sauceretter, svampe og trøfler, oste.

Château de Hauterive

Dette er en traditionel Cahors-vin fuld af frugt smag. Aromaen finder du specielt modne røde frugter, hvilket du sammen med lækre tanniner finder igen i smagen, som er vedvarende på den lækre måde. Vinen er produceret på 70% Malbec og 30% Merlot. Denne kombination giver en dejlig blødhed i smagen. Med dens dejlige frugtsmag er vinen en fremragende ledsager til svinekød, tærter og rødt kød ved servering ved maksimum 18 grader. Absolut en topklasse vin til prisen.

Om vingården

Cahors vinregionen er et område på 100 x 60 km, hvor vinmarkerne typisk er beliggende 100-300 meter over havets overflade. Château de Hauterive er beliggende ca. 35 km vest for selve byen Cahors i det sydøstlige Frankrig og omfatter 20 hektar. 

Château de Hauterivec drives nu på 5. generation af Filhol familien, hvor det i dag er Gilles og Dominique, som står i spidsen for foretagendet, hvor man står for en moderne udgave af Cahors-vinene ved at optimere dyrkningen af vinstokkene ved bl.a. manuelt at udtynde druerne samt manuel høstning af druerne, som vokser i en god blandning af ler-grus og ler-kalk.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk