JEAN VICTOR SCHUTZ

Muscat

Vinen fremtræder i en lys gul farve med en smuk glans. Duften er meget frugtagtig. Smagen er så intens, at vinen giver indtryk af at bide i druerne. Vinstokkene vokser i sandholdigt granitjord. Druerne er håndplukket, hvorved det sikres, at der kun anvendes kvalitetsdruer. Denne vin er perfekt som aperitif - kan også anvendes til asparges-retter. Den bør serveres ved 8-10 grader.

Riesling

Hvidvinen fremstår i en krystalklar lysegul farve med en duft af citrusfrugter, pærer, ananas og en aroma af kvæde. Første smagsindtryk er frisk og fornem med en frugtagtig og blomstret smag. Den bør nødes afkølet ved mellem 8-10 grader, og kan lagres i op til fem år. Vinen er en fremragende ledsager til fisk, skaldyr og hvidt kød, men også til sushi.

Grand Cru Frankstein Riesling

Dette er absolut et vinhusets topvine. Med sin flotte lyse gule nærmest krystalliske farve er dette en anderledes hvidvin allerede for øjet. En dejlig friskhed, hvor citrusnoter blandes med blomsteragtig duft kendetegner vinen. En harmonisk og kompleks i smagen som giver dig en vedholdende dejlig afslutning. Denne Grand Cru vil forkæle dine gastronomiske oplevelser og er perfekt til krebsdyr og fisk samt raffineret hvidt køb.

Pinot Gris

Vinen fremstår i en gylden gul farve, mens duften er let røget med de for denne drue karakteristiske honning aromaer med antydning af citrus. Smagen er fyldig med hints af hasselnød, hvilket giver en elegant vin med en lys eksotisk karakter og en langvarig eftersmag. Den er velegnet som aperitif, men passer også fint til fjerkræ, stegt kød, risotto og let krydret mad. Serveringstemperatur mellem 8-10 grader. Vinen kan lagres i op til fem år.

Gewurztraminer

Vinen fremtræder i en gul farve med et strejf af pink og en fin glans. En behagelig indledende smag som efterfølgende bliver stærkere. En robust og fyldig vin med et strejf af violer og krydderier. Vinstokkene er meget dybe og producerer begrænsede mængder af små, men koncentrerede druer. Druerne høstes i hånden, hvorved det sikres at kun druer af højeste kvalitet anvendes i vinfremstillingen.
Vinen er velegnet som en stærk start eller afslutning på et ethvert måltid eller som et tilbehør til foie gras, krydret mad eller stærke oste.

Cremant Rosé

Denne Cremant fremtræder med en fin pink farve og dejlige bobler med en duft af bær og antydning af citrus. Smagen er vedvarende med sin harmoniske friskhed af jordbær og citrus. Vinen er en fremragende aperitif, men kan også bruges til desserter som jordbær og andre frugter. Vinen bør nødes afkølet ved mellem 6-8 grader. Vinen kan lagres i op til fem år.

Cremant Brut

Denne Cremant fremtræder med en lysegul, krystallisk farve og fine bobler med delikate aromaer af blomster og frugter som ferskner og abrikoser. De fine vedvarede bobler giver en god balance i denne fantastiske smagsoplevelse. Vinen er en fremragende aperitif, men kan også bruges til skaldyr, fjerkræ samt frugtrige desserter. Vinen bør nødes afkølet ved mellem 6-8 grader. Vinen kan lagres i op til fem år.

Crement Brut Extra

Med sin flotte gylden gule nærmest krystalliske farve samt fine bobler er dette en indbydende Cremant for øjet. En underfundig aroma af vanilje og brioche samt eg før dig nysgerrig efter smagen. I munden er denne Cremant elegant med sine vedvarende bobler med en fin balance mellem det vinøse og det vedholdende. Denne Cremant er den raffinerede aperitif, men også en glimrende gastronomisk sammensætning til foie gras, fisk og skaldyr samt fjerkræ og oste.

Om vingården

Fra generation til generation siden 1688 er Ruhlmann/Schutz vingården, i dag ejet af Jean Victor Schutz og André Ruhlmann, vokset i størrelse og har udviklet færdighederne i vinproduktionen, således at dets ry er steget tilsvarende internationalt. 

Familien har sin passion for vin fra sine rødder i den alsaciske vinfremstilling i regionen Dambach-la-Ville.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk