LUCIANO ARDUINI

Ripasso

Vinens typiske kendetegn er den særlige produktionsmetode, der anvendes, som kaldes Ripasso. Den bedste del af Valpolicella er fermenteret på Amaronens presserester for at forhøje alkoholindholdets procent. Herved opnås endvidere en vin rigere i farve, ekstrakter og aromaer. Vinen har en intens rubinrød farve og en frugtig duft med noter af mandler. Smagen er blød, varm og fyldig. Vinen bør serveres ved 18 grader. Fremragende vin velegnet til servering af rødt kød og modne oste.

Amarone

Denne vin har en rubinrød farve og en intens duft. Den har en blød og fløjlsagtig konsistens med duft af tørrede druer. Amaronen er produceret ved at blande Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara druer. En fremragende vin til servering af vildt, rødt og hvidt kød samt modne oste. Det anbefales at trække proppen op af flasken en time før den drikkes. Serveringstemperatur bør være 16 til 18 grader. Vinen har lagret i 12 måneder i franske egetønder samt op til 12 måneder i flasken. Alkoholprocenten er 15,5%.

Costelonghe

Det er første årgang af denne vin, men på trods af dette modtog den hele 98 ud 99 point af Luca Maroni. Vinen fremtræder i en flot rubinrød farve. Aromaen er domineret af kirsebær og vilde bær. Den bedste smagsoplevelse får du, såfremt du åbner vinen en time før servering. Her vil du få en blød frugtrig vin med en god struktur. Vinen er velegnet til servering til kødretter og stege.

Classico

Dette er den typiske vin fra Valpolicella - blød og tør. Farven er rubinrød og duften er ung og frugtagtig. Smagen er blød og delikat, hvilket gør den velegnet til forretter og ikke for kraftige kødretter. Vinen er produceret på druerne corvina, corvinone og rondinella. Vinen lagres i kort tid i ståltanke og ca. seks måneder i flasken.

El Ciano

Denne vin har et dybt rubin- og granatrødt skær. Smagen har hints af mandler, modne røde bær samt frugt med sød krydret og vanilje nuancer. Eftersmagen er fløjlsagtig, med harmoniske kompleksitet. Fremragende vin, som passende kan serveres til rødt kød, braiseret kød, vildt og fermenteret ost. Alkoholprocent 14%.

Recioto

En fremragende sød dessertvin. Recioto opnås ved en nøjagtig selektiv drue-udvælgelse. Efter udvælgelsen opbevares druerne i fem måneder i trækasser. Herved opnås den søde, bløde og afbalancerede smag med toner af kirsebær, som kendetegner Recioto. Farven er dyb rubinrød og duften frugtagtig. En fremragende vin til desserten, som med fordel åbnes en time før serveringen. Vinen bør serveres ved ca. 18 grader.

Rosso Veronese IGT

Denne flotte vin fra vor producent af Amarone m.m. viser, at producenten både kan producere fremragende vine på den traditionelle Valpolicella vis, men også andre vine., såsom denne Rosso Veronese IGT. Vinen er produceret på druerne Corvina, Corvinone samt Rebo. Vinen er velegnet til de lidt lettere retter og kan også nydes alene. Smagen er blød og imødekommende.

Om vingården

For Arduini-familien er kvalitetsvine ikke bare en forretning, det er en livsstil. Arduini vinmarkerne blev grundlagt i 1940'erne, da bedstefar Gabriele Arduini købte den første gård i Marano di Valpolicella. Det varede ikke længe før familievirksomheden voksede til en betydelig organisation. Takket være Gabrieles sønner Battista, Alfredo og Turrido blev endnu to vingårde anskaffet i 1969. Den første er beliggende i Corrubbio, tæt på San Pietro i Cariano, og det andet i Campara, tæt på Pastrengo.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk