WEINGUT LANDAUER

Grüner Veltliner

Denne flotte lyse hvidvin på den kendte østrigske drue Grüner Veltliner har en krydret aroma, hvor du samtidig fornemmer de grønne æbler. Disse dufte går igen i smagen, hvor du finder en glimrende balance og struktur, som giver dig lyst til endnu et glas. Vinen bør nydes ved 10-12 grader. Vinen er en glimrende ledsager til bl.a. risotto, fjerkræ og skaldyr, men kan også nydes uden mad.

Sauvignon Blanc

Denne flotte lyse hvidvin på Sauvignon Blanc druen har en forfriskende frugtagtig aroma, hvor du samtidig fornemmer citrusfrugterne. Sammenholdt med den mineralholdige jord, der er på bakkerne vest for Rust, giver disse aromaer en rigtig dejlig harmonisk smag. Den største nydelse får du, når du nyder vinen ved 10-12 grader. Vinen er en glimrende ledsager til bl.a. risotto, fjerkræ og skaldyr, men kan også nydes uden mad.

Gewürtztraminer

Denne flotte lyse hvidvin på Gewürztraminer druen har en aroma af sarte roser og søde krydderier. Dette giver en forførisk sød, blid og samtidig fyldig vin. Druerne høstes meget sent, når de fuldstændige modne. Sammen med den naturlige sødme, der er i denne drue, giver det vinen en vidunderlig karakter. Vinen er ideel til rigtig meget forskelligt mad, som desserter med chokolade, is og kager, til den krydrede asiatiske køkken, ost, frugt og salater. Vinen kan også anvendes som en lækker aperitif. Bør serveres lidt køligere end de 10-12 grader som den bør nydes ved, hvis du drikker den sammen med mad.

Merlot

Denne flotte vin på Merlot druen har en aroma af kirsebær og søde krydderier. Dette giver en blid vin meden dejlig langvarig eftersmag. Druerne høstes meget sent, når de fuldstændige modne, hvilket giver den naturlige sødme, som er kendetegnet ved en spätlese, hvor man søger en sød frugtagtig vin. Netop denne sødme giver en god balance og harmoni. Vinen er ideel til rigtig meget forskelligt mad, som desserter med chokolade, is og kager, til den krydrede asiatiske køkken, ost, frugt og salater. Vinen kan også anvendes som en lækker aperitif. Her vil jeg dog servere den lidt køligere end de 10-12 grader som den bør nydes ved, når du drikker den sammen med mad.

Beerenauslese Cuvée

Denne Beerenauslese har en aroma af eksotiske ananas med toner af melon og honning, hvilket giver den fantastiske smag mellem det søde og syrlige. Neusiedler-søen med sin store vandoverflade har en afgørende indflydelse på klimaet og dermed vinhøsten i Rust. I sensommeren og starten af efteråret betyder det, at man ofte har megen tåge over vinmarkederne. Den høje fugtighed perforerer skalden på druerne, hvorefter solen i de sidste dage af efteråret tørrer bærerne og giver de søde vine deres fantastiske koncentrat af sukker og syre og aromatiske stoffer. De håndplukkede druer Welchsriesling og Pinot Blanc giver denne charmerende søde frugtvin og koncentration. Vinen er ideel til desserter med chokolade, is og kager.

Beerenauslese Zweigelt

Denne Beerenauslese har en aroma af svesker, marmelade og blommer, som giver den en forførisk sødme og en dejlig lang eftersmag. Vinen er produceret på rosiner og langtidstørrede druer af Zweigelt, som er den mest anvendte rødvinsdrue i Østrig. Druerne høstes ca. 4 uger efter normalt tidspunkt. Vinen skiller sig ud med sin friskhed og frugtbarhed samt dens store sukkerkoncentration, som sker i de sidste uger inden høsten. Det er meget sjældent at finde røde ædle søde vine som denne. Vinen er ideel til desserter med chokolade, is og kager.

Om vingården

Vi skal helt tilbage til år 1650 for at finde begyndelsen til denne familievingård, som er beliggende i byen Rust i regionen Burgenland ca. 50 km syd for Wien. Burgenland ligger i et bælte med meget varme dagstemperaturer og kølige og nætter. Dette giver meget morgendis, som er medvirkende til at druerne bliver meget saftige og smagsfulde. 

I dag er det Bruno og sønnen Stefan, som står for produktionen. Det går så godt, at de opnår rigtig mange awards for deres forskellige vine.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk