LAURENT COGNARD

Aligoté

Denne flotte hvidvin fremtræder i en flot strålende farve med nogle få gyldne skær. Duften er elegant og frisk med aroma af lyse frugter og rosenblade. I smagen har vinen en dejlig balance mellem citrus og de tørre frugter. I ganen føler du en dejlig afrundet og aromatisk vin, mens du i afslutningen har den friske og syrlige kombination, som gør vinen til en stor nydelse. Denne vin på håndplukkede Chardonnay druer er lagret i ståltanke i 8-12 måneder inden de kommer på flaske. Vinen er glimrende ledsager til fisk, skaldyr og fjerkræ.

Pinot Noir

Denne flotte Rødvin fremtræder i en flot strålende rubinfarve med lilla skær. Duften er elegant med aroma af røde og sorte frugter. Smagen har hint af kirsebær med rund og gourmetagtig oplevelse i munden. Afslutningen er fløjlsagtig blød, hvilket giver et stort ønske om endnu et glas. Denne vin på håndplukkede Pinot Noir druer er lagret i gamle egefade i 12 måneder. Vinen er glimrende ledsager til fisk, skaldyr og fjerkræ, såfremt den nydes ved ca. 14 grader, mens den også går til de fleste kødretter ved servering ved ca. 18 grader.

Om vingården

Som både søn og barnebarn af kooperative vinproducenter var det forventeligt, at Laurent Cognard ville forsætte i dette spor, men i 2006 blev Laurent en de første som brød af områdets kooperative vinproduktion og startede på egen hånd. 

Vinmarkerne er beliggende ved byen Buxy i Bourgogne-regionen. Med knap 16 hektar og en produktion på ca. 45.000 flasker om året, er vingården en af de mindre producenter. 

Vi ser ofte, at de mindre producenter er mere dedikerede i deres arbejde med vinene, som bliver behandlet som deres børn. Vi har her fundet en producent, som fuldt ud lever op til denne beskrivelse. I Bourgogne produceres der næsten udelukkende på Chardonnay og Pinot Noir druen, hvilket også er tilfældet her.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk