DOMAINE ELLEVIN

Chablis

Denne Chablis fremtræder i en lys nærmest hvid farve. Duften er på en gang frisk og diskret blomstrende med en hint af grønne æbler. Smagen er delikat og livlig i munden med en afbalanceret vedvarende frugtrig afslutning. Vinen kan med fordel gemmes i fem år, men er absolut også en glimrende vin nu. Vinen er velegnet til fisk, skaldyr og kylling.

Chablis Premier Cru Vaucoupin

Denne Chablis Premier Cru fremtræder i en lys gul farve. Når vinen åbner sig møder man en dejlig duft af citrus, mirabelle og pærer med en strejf af mineraler. Smagen er delikat og rig af smagen efter frugten en afbalanceret vedvarende frugtrig afslutning. Vinen kan med fordel gemmes i op til otte år, men er absolut også en glimrende vin nu. Vinen er velegnet til fisk, snegle, hvidt kød og oste.

Chablis Premier Cru Vosgros

Denne Chablis Premier Cru fremtræder i en smuk dyb gul farve. Når vinen åbner sig møder man en smuk aroma af delikate hvide blomster. Smagen har en dejlig balance mellem sødme og det syrlige, samt en dejlig lang eftersmag. Vinen kan med fordel gemmes i op til otte år, men er absolut også en glimrende vin nu. Vinen er velegnet til fisk, krebsdyr og østers.

Om vingården

Domaine Jean Pierre & Alexandre Ellevin er et familieejet Domaine, hvor faderen Jean Pierre (vinmager siden 1975) og søn Alexandre (i vingården siden 2004) arbejder sammen. Domaine Ellevin praktiserer bæredygtigt vinavl og har stort fokus på at finde det rette "terroir"-udtryk. 

Vinene er karakteriseret som forfriskende og levende med en dejlig tør mineralsk side. De præsenterer en dejlig fløjlsagtig konsistens. Deres vine er højt anerkendt af Guide Hachette, Wine Spectator, Wine Advocate og Wine Enthusiast. 

Kaj har selv besøgt vingården i sommeren 2013 og ved selvsyn oplevet familiens passion og stolthed. Domaine Jean Pierre & Alexandre Ellevin ligger ca. 4 km syd for Chablis i Bourgogne, og er sammensat af i alt 13 hektarer, der omfatter vine fra følgende appellationer: Petit Chablis, Chablis og Premier Cru Vaucoupin og Vosgros.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk