PIER

Rio Sordo

Farven er rubinrød med lys-orangefarvede højdepunkter. Duften er æterisk med nuancer af krydderier, blommer, kakao og lakrids. Vinen er lavet på nibbiolo-druerne, der oftest høstes i oktober måned, hvorefter de udblødes i ca. 10 dage med en naturlig gæring i stålfade. Herefter lagres vinen i 24 måneder i egetræsfade og frigives til salg efter yderligere 6 måneders lagring i flasken. Smagen er fyldig, harmonisk og elegant med raffinerede tanniner. Optimal nydelse ved servering til rødt kød, kød på spyd og modne ost.

Asnas

Denne vin er produceret på druerne Nebbiolo, Barbera og Petit Verdot. Dette mix af druer sammenholdt med en lagring i egetønder i 12 måneder, samt 6 måneder i flasken giver en fantastisk vin, der bare skal smages. Vinen er kendetegnet ved en unik og frugtbar bouguet, og en varm blød vedvarende smag. Den kan med velbehag nydes til såvel lette som kraftige kødretter, samt de fleste oste.

Morosa

Vinen, som består af 100% Barbera-druer, fremstår i en rubinrød farve. Duften domineres af mørke frugter som blommer, kirsebær og brombær. Smagen er frisk og frugtig med en lang vedvarende afslutning. Den er velegnet til grillretter og frisk oste.

Barbera d'Alba

Vinen fremtræder med en flot lillarød næsten uigennemsigtig farve. Duften har noter af kirsebær marmelade med et strejf af vanilje. Smagen er afbalanceret og frugtrig med en lang og fløjsagtig afslutning. Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød og vildt samt pastaretter med kød.

Barolo

Vinen er produceret på druen Nebbiolo. Vinen gærer i ståltanke, hvorefter vinen lagrer i franske egefade i mindst 36 måneder og efterfølgende 12 måneder i flasken inden vinen sælges. Vinen er allerede fantastisk nu, men kan med fordel ældes i flasken. Den fremtræder med en flot rubinrød farve. Duften har noter af kirsebær, likør, lakrids, nelliker og roser samt chokolade. Smagen er på en gang fyldig, fløjlsagtig, harmonisk og elegant.

Eis Wine

For at opnå en eis-wein høstes vinen om morgen først i december måned, hvor druerne får en lille gran af frost. Druerne bliver straks presset, mens de stadig er frosne. Vinen fremtræder med en flot gylden gul farve og dufter af abrikoser, rosiner, figner, dadler, æbler samt en strejf af honning. Smagen er sød med en lang vedvarende smag. Vinen er den perfekte ledsager til de fleste desserter og serveres ved 8-10 grader. Eis-weinen kan også købes i en flot træ-kasse, som den oplagte gaveide.

Om vingården

Vingården Vitivinicola Pier har været i familien Grasso´s eje siden 1878. Det er i dag Pier Paolo Grasso, som er vinbonden. Indtil for få år siden producerede man kun til salg i lokal-området, men allerede i 1990-erne besluttede man sig for at øge produktionen, så man kunne eksportere vinene. 

Der er fra producentens meget fokus på, at jorden dyrkes så optimalt som muligt samtidig med, at man forsøger at styre produktionen ved at beskære vinstokkene, så man sikrer at vinene bliver udstyret med det bedste ekstrakt, så vinene bliver fulde af tannin og farvestoffer.

Vil du vide mere om vores sortiment?

Scandinavian Wine & Chocolate

Tømrervej 10, 6710 Esbjerg

+45 21 33 66 77

kaj@scandinavianwinechocolate.dk